lørdag den 24. november 2007

Biodynamisk vin



I vin er man afsindig fokuseret på smag. Nærmest ingen anden fødevare har et fokus, der bare kommer i nærheden af den interesse der er for SMAGEN i vin.
Tænk hvis lige så mange (gode) nørder sad, uge efter uge og smagte så intenst på kartofler. Vinen er genstand for behørig kærlighed fra de der lærer sig dråberne at kende. Især producenterne der naturligt smager egne dråber tusindvis af gange lærer sig at smage selv mikroskopiske forandringer og forbedringer i sine vine.

Det er denne kraft der har skabt et stærkt stigende fokus på Biologisk dyrkede druer. Økologiske som Biodynamiske. Vores samarbejdspartner på vin, Jørgen Krüff har i hele sit voksne liv haft fokus på disse vine. I Frankrig, Italien og Spanien finder man dem i stigende antal. Selv når man rejser på andre kontinenter støder man på dem. De bedste producenter er med. Peter Sisseck, manden bag Pingus arbejder efter biodynamiske principper, Nicolas Joly i Loire, Fleury i Champagne, Leroy i Bourgogne og mange flere.

Det er interessant at se valget af biovine frem for konventionelle som et spørgsmål om "aflad" eller et moralsk betinget valg. Det er lysten - smagen


mere om vin - Biodynamisk vin på Ejlersen